Om Pygméteatern
Om teatern
Hyr teatern
Festivaler


Pressröster

"En trivsamt trotsig tistel i den välansade barnteaterrabatten"
Expressen

"Från första stund har Pygméteaterns skuggspel förtrollat de unga... Färgskuggspelet tycks utklassa allt vad video, film och teater heter"
Nerikes Allehanda
Om Pygméteatern

Sedan 1976 har Pygméteatern arbetat med dockteater.
Vi var pionjärer inom modern skuggspelsteater i Sverige!

Vi berättar mestadels för barn. Om hemskheter och underbarheter, och om svårigheten att växa som människa. Ibland poetiskt, ibland drastiskt, men alltid med värme och oftast med humor.
Vårt formspråk har genom åren utvecklats och förfinats till en alldeles egen stil - en kombination av rena skådespelarroller, dockor, skuggor, masker och musik.
Tillsammans med den finurliga scenografin, ljuset och musiken blir detta professionell barnteater av klass som älskats av barn i hela världen och som vunnit otaliga priser på internationella festivaler.

2006 deltog vi bl.a. i en stor festival i New Delhi och Jaipur i Indien med föreställningen Den Röda Tråden, och höll också workshops i skuggspelsteater med Indiska barnhemsbarn.

När vi inte spelar på vår egen teater vid Odenplan i Stockholm turnerar vi över hela Sverige, Norge och Finland.

2006 hade vi ett samarbete med Dramaten, I Skuggan av Hamlet, i regi av Agneta Ehrensvärd.

2007 samarbetade vi med Teater Tribunalen i Pasolinis "Orgie", i regi av Henrik Dahl.


Pygméteatern har två konstnärliga ledare: grundarna Sten Wallin och Michael Koitzsch. Dessutom workshopledare Dragan Popovic och skådespelarna Åse Nelson och David Mjönes. Marknadsförare och turnéproducent är Sonia de Vreeze.

En kort historikPygméteatern stöds av Statens Kulturråd, Stockholms Stad och Region Stockholm.


 
 
Kontakta oss