Einstein funderar
Spöken på rymmen
Stjärnor - en rymdresa
Hallå Himlen!
En häxas dagbok
Sagan som rymde
Tidigare pjäser


PRESSRÖSTER

"...som Pygméteaterns charmiga NO-lektion ”Einstein funderar” visar kan ju fysiken verka knäpp. Och när Einstein får sällskap av en porträttlik docka vid namn Albert inser vi att det kan vara smart att höra röster i huvudet. David Mjönes är uppsluppet utforskande i den här nyfikna föreställningen, inklusive vulkanexperiment med hallonsaft, rymdresor och månskensjazz."
Jacob Lundström, DN

"...här, som ofta, kryddar man med lite filosofi och humor... David Mjönes är trygg i kontakten med en aktivt idérik barnpublik. Efter föreställningen frågar Koitzsch om barnen lärt sig något. Det har de nog. Exempelvis att teater kan vara kul och knasig!"
Karin Helander, SVD
Läs recensioner


Einstein funderarDet är natt i laboratoriet. Einstein sitter missmodig vid skrivbordet. Ingen förstår vad han försöker förklara. Dom tycker han är för krånglig, för rörig - och så alla dessa formler! Han försöker trösta sig med lite fiolspel, men sen somnar han över sina pappershögar. Då dyker en magisk liten figur upp, Albert. Som i en dröm visar han Einstein ett annorlunda sätt att berätta. Här börjar en resa som tar oss ut i rymden, förklarar gravitationen, magnetismen och mycket annat...

En dråplig och tankeväckande historia om hur vetenskap och fantasi möts. Om förståelse, medkänsla, vänskap och dåligt fiolspel! Två människor, en docka och skuggspel.
För barn från 5 år


Premiär 20 januari

FYSIK PEDAGOGIK MUSIK


Pjäsinfo
 
Ålder:5-12 år
Pjäsens längd: ca 40 minuter

Manus: Ursula Fogelström
Regi: Sten Wallin
Scenografi, dockor:
Sten Wallin
Assistent: Doris Ohlsson
Ljus: Anders Österberg
Ljuddesign:
Michael Koitzsch, Dragan Popovic
På scen: David Mjönes
Michael Koitzsch
 
Arrangörsinfo
 
Pjäsblad

  
 
Kontakta oss