Digital Workshop

Vi har också en digital variant av vår skuggspelsworkshop, anpassad för dessa speciella tider.
Så här går det till:
Vi kommer till er med allt material och en skuggspelsskärm. Sedan får ni en länk till tre utförliga instruktionsfilmer där vi går igenom de olika momenten.
Efter varje moment finns våra pedagoger tillgängliga via Zoom eller motsvarande plattform.
Workshopen är tänkt att delas upp på två dagar, men kan eventuellt komprimeras till en dag.

Kontakta oss för mer info!
SKAPANDE SKOLA
Workshop i skuggspelsteater

Skulle ni vilja lära er ett nytt spännande sätt att skapa er egen teater?
Pygméteatern har arbetat med skuggspel i över 30 år. Under alla dessa år har publiken fascinerats av den magiska värld som skuggspelet öppnar. Vi vill gärna dela med oss av våra kunskaper inom detta unika område. Därför har vi sedan många år en workshop att erbjuda. Vi har arbetat med skolbarn i hela Norden, tonåringar på Dramaten, med barnhemsbarn i Indien och gymnasieelever i Belgrad och Tunis! Vi har också haft workshops med lärare/förskolelärare. Barn, tonåringar eller vuxna - vi skräddarsyr vår workshop efter era behov.Pygméteaterns workshop vänder sig till hela grundskolan. Vi låter barnen skapa under en dag, med vårt teaterkunnande som inspiration. Vi arbetar med:
  • hur man berättar en historia - dramaturgi
  • enkel dock- och scenografitillverkning
  • gestaltning, inlevelse och röstanvändning
  • hur man spelar skuggspel
  • hur man använder ljus, ljud, mm.
  • 
Efter en kort introduktion i skuggspelets tekniker delar vi in barnen i grupper där de sedan får hitta på sin egen historia, antingen helt fritt eller på något förvalt tema. Sedan skapar barnen sina figurer där endast den egna fantasin sätter gränserna. Efter repetitioner med handledaren som "regissör", avslutas dagen med uppspel; alla grupper spelar upp sina pjäser för varandra. Under denna dag har barnen, under intensivt förtätade former, lärt sig arbeta i grupp och komma överens om en gemensam historia. De har på egen hand fått uttrycka sig i bild och ord, och har fått uppleva ett ögonblick av stark koncentration, då alla bitarna ska falla på plats. Skuggspelets speciella förutsättning, där man står helt dold bakom en skärm, gör att vanligtvis blyga, tystlåtna eller språksvaga barn blommar upp och för första gången kan yttra sig offentligt i klassrummet.
Workshopinfo
 
Deltagare: 1 klass eller 30 barn
Längd: ca 4,5 timmar
Lokal: klassrum med mörkläggning
Medverkande: 2 skådespelare

 
Arrangörsinfo
 
Arrangörsblad
Workshop

[PDF-dokument 580kb]


 


 
 
Kontakta oss