Einstein funderar
Spöken på rymmen
Stjärnor - en rymdresa
Hallå Himlen!
En häxas dagbok
Sagan som rymde
Tidigare pjäser


Pressröster

"...roligt och tänkvärt med dockor, skådespelare och Pygméteaterns specialitet skuggspel."
Expressen

"...en välgörande frejdig och humoristisk underton... Spelet är fyndigt, dockor och skuggspel välgjorda, skådespelarna Åse Nelson och Michael Koitzsch lyssnar in publiken. "
Svd

"Det blir ett spännande, ovanligt sätt att berätta; rekvisitan, ljudet, det täta händelseförloppet och innehållet som känns extra trovärdigt för att vi ser ungefär samma sak hända i vår egen verklighet - allt detta bygger en rik, fyllig och levande pjäs."
Susanne Holmlund, ST

Sagan som rymde

Vad var det som hände den där dagen då de tre bockarna Bruse gick över den där bron? I alla år har sagan berättats på precis samma sätt. Hur bockarna lurar det dumma trollet, som vill äta upp dem, och lyckas ta sig över bron. Men är det hela sanningen? Tänk om vi låter någon annan berätta...
Idag händer något konstigt. Just som sagoberättaren ska läsa sagan om de tre bockarna Bruse, så rymmer sagan! Om man tittade efter riktigt noga, sä kunde man se ett troll som rev åt sig sidorna i sagoboken och försvann som en oljad blixt. Nu börjar trollet berätta, och hans version är verkligen inte den vi är vana vid! Han är trött på att i hela sitt sagoliv beskrivas som ond, ful och hungrig. Så förvandlas den gamla sagan till en berättelse om fördomar, utanförskap och - brobyggande!

Dockor, skuggor och musik för småbarn!


Pjäsinfo
 
Ålder: 3-8 år, familj
Pjäsens längd: ca 45 minuter

Idé & Manus: Sten Wallin, Augusto Cabrera
Regi: Sten Wallin
Musik: Pygméteatern
Dockor, scenografi: Sten Wallin, Augusto Cabrera
Ljus och ljud: Michael Koitzsch
Kläder: Oya
Scenografiassistenter: Emelie Henriksson, Åse Nelson

Medverkande: Åse Nelson och Michael Koitzsch

 
Arrangörsinfo
 
Pjäsblad

Recensioner

Lärarhandledning

Affisch A3

  
 
Kontakta oss