Spöken på rymmen
Fånga tiden!
Om bin och människor
Stjärnor - en rymdresa
Hallå Himlen!
En häxas dagbok
Sagan som rymde
Tidigare pjäser


Pressröster

"En vacker och värmande historia, enkelt berättad men med uppfinningsrika och mycket distinkta inslag av dockteater och skuggspel. "
Aftonbladet

"Den 40 minuter långa historien tror jag fängslar och roar 5-åringen lika mycket som 65-åringen. Jag kommer på mig själv med att skratta hejdlöst åt vissa scener...
Föreställningen har ett fint budskap. Det är en varm, rolig och tänkvärd liten pjäs som 30-årsjubilerande Pygméteatern kan vara stolt över."
Norrbottenskuriren
Gubben och Blomman

Om man nu är en liten gubbe, så skulle man faktiskt kunna heta Oskar Olsson. Om man sen har nånstans att bo, så skulle det kunna vara i en liten kal lägenhet. Utan en enda blomma. Det är precis vad Oskar Olsson gör. I vardagsrummet står en gammal TV. Den tittar Oskar Olsson på. Varje dag och varje kväll. Då slipper han tänka på att han inte har några kompisar, och att livet är ganska ensamt och trist.
Annat var det förr då Oskar Olsson var på sjön. Då fick han dansa hula-hula på Tahiti, med en blomsterkrans runt halsen. Idag har han bara TV:n. Men vad skulle hända om TV:n en dag exploderade...?
Och det ringde på dörren och blomsterbudet lämnade en blomma...?
Det får man reda på i den här häpnadsväckande historien!

En liten pjäs om kärlek, hopp... och blommor.Gubben och Blomman har i sanning blivit en föreställning för alla åldrar. Vi spelar den allt oftare för både barn och äldre, tillsammans! T.ex. genom att spela den på äldreboenden, med inbjudna barngrupper. Ett underbart sätt att skapa viktiga möten över generationsgränserna.

Bilder

Pjäsinfo
 
Ålder: Från 5 år, familj
Pjäsens längd: ca 40 minuter

Manus och regi: Sten Wallin
Ljud och ljus: Michael Koitzsch
Scenografi & rekvisita: Mia Ståhl-Broborg
Röster: Agneta Ehrensvärd, David Mjönes
Medverkande:Michael Koitzsch/Mats Blom/Thomas Eriksson

 
 

Pjäsen spelades 2006-2012

 
 
 
 
Kontakta oss