Einstein funderar
Spöken på rymmen
Stjärnor - en rymdresa
Hallå Himlen!
En häxas dagbok
Sagan som rymde
Tidigare pjäser


PRESSRÖSTER

"Eftersom den ordsprakande texten är skriven av Martina Montelius blir hönsgården en plats för kacklande relationsdrama, frågor om hönsvärde och meningen med livet. Med hjälp av Sten Wallins dockor och Stefan Johanssons eggande musik bjuds på underfundig underhållning med fler bottnar än man tror."

Karin Helander, Svenska Dagbladet
Läs hela recensionenEn nyskriven pjäs av Martina Montelius, i regi av Agneta Ehrensvärd.

Du håller i ett nästan varje dag. Men vad vet du egentligen om ägg? Och vad vet hönorna själva? Lilly vill lära sig allt om ägg och tittar i smyg på naturprogram på bondens teve. Men Fatemeh tycker det räcker att lägga ägg och kläcka kycklingar. Medan tuppen Rupert mest går runt och tuppar sig. I Martina Montelius nya pjäs får du höra vad de kacklar om. De är kloka, fåniga och lite hispiga precis som vi. Och de gillar musikal och använder ibland näbbarna till sång. På hönsgården är de trygga från räven. Men Lilly vet att det finns nåt annat där utanför. Hon har faktiskt googlat! Det lilla äventyret kan börja. Så om du ser två hönor och en tupp på en buss, så vet du vilka de är.

Hårdkokta fakta om ägg är en musikalisk, hönsig och rolig biologilektion som får alla människokycklingar och deras föräldrar att se på ägg på ett helt nytt sätt!

För barn från 5 år
och alla kunskapstörstande människor!
Pjäsinfo
 
Ålder: Från 5 år
Pjäsens längd: ca 45minuter

Manus: Martina Montelius
Fritt efter Lena Sjöbergs bok.
Regi: Agneta Ehrensvärd
Dockor: Sten Wallin
Dramaturg: Magnus Lindman
Kostym: Karin Sundvall
Musik: Stefan Johansson
Ljus: Magnus Pettersson
Medverkande: Anna Maria Granlund, Åse Nelson och David Mjönes

 
Hårdkokta fakta om
 
Agneta Ehrensvärd:
Tidigare konstnärlig ledare för unga Dramaten 2004-2016 Regisserat ett 40 tal pjäser och gjort ett 30 tal roller som skådespelare på Dramaten, samt film och TV. Fick Medea-priset 2015 I denna pjäs fortsätter Agneta att undersöka Den blå planeten, som hon tidigare gjort i föreställningarna H2 O och Potatisrebellerna  som gick på Unga Dramaten.

Martina Montelius:
Teaterchef på teater Brunnsgatan Fyra, nu senast med Utan personligt ansvar.  Martina har skrivit mycket för Unga Dramaten, bl.a. Mira går genom, Drömström och Rönnlund, Hans och Greta och många fler.  Hon skriver också i Expressen. Fick Medea-priset 2017


Pjäsblad
Hårdkokta fakta om ägg

[PDF-dokument 657kb]


 
 
Kontakta oss