Einstein funderar
Spöken på rymmen
Stjärnor - en rymdresa
Hallå Himlen!
En häxas dagbok
Sagan som rymde
Tidigare pjäser


PRESSRÖSTER

"Pygméteatern kan skatta sig lyckliga över att ha en så galet fin uppsättning under sitt tak...Varken helgerån eller trams. "Har du hört att Rosie bitit i gräset" är ett trösterikt spel att mota mörker och rädsla med. En stjärna på teaterkalaset."

Pia Huss, Dagens Nyheter
Läs hela recensionen


"David Mjönes har finfin kontakt med publiken (från 4 år) i sina hejdlösa kast mellan skojiga gags och de allra svåraste existensiella frågorna. Med lätt hand, fiffig rekvisita och gott humör berättas om begravningsritualer, hur livet efter detta kan te sig och om vår stund på jorden - en stund på teatern som rekommenderas!"

Karin Helander, Svenska Dagbladet
Läs hela recensionen


PUBLIKRÖSTER

"Vackert, kärleksfullt, djupsinnigt, lättsamt. Och - som alltid i Agneta Ehrensvärds teatervärld - så omsorgsfullt in i minsta detalj, om döden och livet, i ögonhöjd med även den yngsta publiken. Ta närmsta barn i handen och gå och se fine David Mjönes i "Har du hört att Rosie bitit i gräset?" på Pygméteatern. "

Hannes Meidal, skådespelare och pappa"Vi såg en mycket uppskattad föreställning i åk1 förra onsdagen på Pygméteatern när vi såg "Har ni hört att Rosie har bitit i gräset". Den var klockren för åldern. Barnen älskade den, vi skrattade mycket tillsammans även om ämnet är allvarligt."

Julia, pedagog Estniska skolan

Hallå Himlen!Fritt efter Pernilla Stalfelts "Dödenboken"

Med sin humor och stilistiska förmåga skildrar Pernilla Stalfelt på ett roligt, fantasifullt och sakligt sätt de stora existensiella frågorna. För små som för stora. Vart kommer man när man dör? Vad händer på en begravning? Var finns själen? Hur ser Gud ut? Om hon nu finns, vill säga. Vad blir man i nästa liv? En blomma? En älg eller en ängel? Kanske en stjärna på himlen? Inte blir man väl en pipande varmkorv?!!

2006 satte Agneta Ehrensvärd upp en bearbetning av Dödenboken på Unga Dramaten. Pjäsen spelades 86 gånger för en livligt deltagande publik. Nu regisserar Agneta en nybearbetning på Pygméteatern, även nu med David Mjönes i huvudrollen.

En pjäs i femton korta betraktelser kring livet och döden. Med mycket humor och lite sång och musik tar vi oss tillsammans med David Mjönes an de stora frågorna!Pjäsinfo
 
Ålder: 4-10 år
Pjäsens längd: ca 40 minuter

Manus, regi: Agneta Ehrensvärd
Scenografi: Ulla Dahlström
Ljus: Anders Österberg
Medverkande: David Mjönes

 
Arrangörsinfo
 
Pjäsblad

Affisch A3

Affisch A3

Lärarhandledning

 


 
 
Kontakta oss