Spöken på rymmen
Fånga tiden!
Om bin och människor
Stjärnor - en rymdresa
Hallå Himlen!
En häxas dagbok
Sagan som rymde
Tidigare pjäser
Lördagen den 5 maj 1917 klockan 16.40 Silverputserska Clara är i sin lägenhet på Söder med sina barn, ingen mat på flera dagar. Hanna 3 år har blåsor i munnen. Slicka på baksidan på tapeter för att få i sej cellulosa? Nej nu fan går det inte längre! Grannen ropar på Clara: "det ska finnas potatis hos handlare Karlsson på Södermannagatan." Hon slänger på sej kappan, låser in sina barn. Hanna skriker, spelar ingen roll - jag måste ut efter mat. De rusar ner för trappan. I väg till Nytorget! Där möter de kvinnor i hundratal! "Vi har fått nog, våra barn svälter, så fram med potatis! Fram med potatis!!" Polis tillkallas, tumult uppstår, hungerkravaller, är det revolution på gång som i Ryssland?

Följ med på en spännande resa om dessa modiga kvinnor och män som blev symboler för de som inte längre kunde tiga utan hävdade sin rätt till ett anständigt liv!

Premiär 15 mars 2018


Pjäsinfo
 
Ett kammarspel om en ung kvinnas öden under potatisrevolutionsåret 1917. Pjäsen är en fördjupning av Potatisrebellerna (Unga Dramaten 2015) och versionen kallad Potatisrevoltörerna (Parkteatern 2017).

Medverkande: Agneta Ahlin, Natalie Sundelin och David Mjönes

Idé och regi: Agneta Ehrensvärd
Text: Magnus Lindman, fritt efter Rainer Anderssons dokumentärroman "Om bara vi vill, så går det"
Dockor: Sten Wallin
Musik/ljuddesign: Stefan Johansson
Scenograf: Jan Lundberg
Ljus: Ann-Marie Fritiofsson
Foto: Klara G

Med stöd från Stockholms Stad


 
Pjäsblad
 
Potatisrevolutionen

 
 
Kontakta oss