Einstein funderar
Spöken på rymmen
Stjärnor - en rymdresa
Hallå Himlen!
En häxas dagbok
Sagan som rymde
Tidigare pjäser


Pressröster

Pygméteatern håller sin egen stil, och den vuxna besökaren ser att här är det inte mycket fluff i budgeten. Men denna träget turnerande teater har sin profil av att mixa dockor och fina skuggspel, av en lite cool berättarstil och en uthållig vilja att diskutera väsentligheter med en ung publik. Man kan faktiskt bli lite förtjust i den där gamla luggslitna vargen, med trång kavaj och vid frihetslängtan.
Expressen

Ylande Vargen
och de tre små grisarna

Pjäsen är den avslutande delen i vår trilogi, där vi har läst klassiska sagor med omvända glasögon. Där vi har låtit sagornas misskända figurer få komma till tals och ge sin version av saken.
Den här gången är det "Tre små grisar och den stora stygga vargen" som står på tur. Huvudpersonen är Vargen, en musiker på flykt som strövar genom skogarna, långt från sitt hemland, på jakt efter lite arbete och tak över huvudet. Under ett fruktansvärt oväder tvingas han söka skydd och kommer så till grisarnas samhälle där tre små hus ligger på rad. Han knackar på och ber om hjälp...
Den oväntade upplösningen på detta givna drama ger gott om utrymmer för reflektion kring det främmande, det skrämmande och musikens helande makt!

Pjäsinfo
 
Ålder: 4-10 år, familj
Pjäsens längd: ca 45 minuter
Manus, regi: Sten Wallin, Vesna Stanisic, Åse Nelson, Michael Koitzsch
Dockor: Sten Wallin
Musik: Baba Blues, Brynn Settels
Medverkande: Åse Nelson, Michael Koitzsch

 
Arrangörsinfo
 
Pjäsblad

Affisch A3

  
 
Kontakta oss