Välkommen
Kliv in i Pygméteaterns magiska värld. Här utspelas äventyr med bilder, skuggor, ljus, dockor, musik och färger.
Vi berättar mestadels för barn.
Om hemskheter och underbarheter, och om svårigheten att växa som människa. Ibland poetiskt, ibland drastiskt, men alltid med värme och oftast med humor.
Läs mer
  Fredag 12 december
19.00
Lina Langendorf & Banbali BeatTänk dig en fredagskväll i Bamako på Toumani Diabatés klubb, eller en onsdagskväll på Hotell Taitu i Addis Ababa med legenden Alemayehu Eshete. Dansgolvet är fullt, publiken i extas och musikerna i trans. Banbali Beat betyder oändligt sväng på Mandinka/Engelska och den här kvällen gör bandet sin premiärspelning i Stockholm under ledning av saxofonisten och kompositören Lina Langendorf. Åtskilliga resor till Mali, Senegal och Etiopien har satt sina spår i hennes musikaliska språk och väl tillbaka i Stockholm har Lina och Daniel Bingert slagit sina kloka huvuden ihop och samlat ihop ett gäng magiska musiker. Tillsammans skapar Banbali Beat en färgsprakande väv av rytmer och melodier som flätas samman till en oemotståndligt svängande musikmatta med humor och kärleken till musiken som en röd tråd som slingrar sig däremellan. En musikmatta som inte går annat att göra än att dansa till, alternativt flyga iväg på... Så ta med dina vänner och kom och dansa loss!

Daniel Bingert - elgitarr, OP-1, saxofon
Julia Falthin - elbas
Juan Romero - slagverk
Lalo Cissokho - slagverk
Lina Langendorf - saxofon
+ en hemlig gäst eller två

Biljettpris: 100 kr, barn under 12 år gratis
 
Nyheter
 
Rescension av Röd Måne
Vi spelade Röd Måne för 300 åttondeklassare i Vetlanda.
Läs hela rescensionen

GUBBEN och BLOMMAN-NYPREMIÄR
En ny skådespelare tar över paradrollen! Kom och se Thomas Eriksson blomma ut i Pygméteaterns mycket älskade pjäs!
Läs mer

Pygméteatern får verksamhetsstöd av KUR
Motivering:"Till de som prioriterats, för att att på olika sätt ha utmärkt sig som viktiga aktörer på sitt område, hör Göteborgs Dramatiska Teater, Pygméteatern och Unga Tur."

 
 
 
Kontakta oss